četrtek, 19. april 2018

Potrebujete podjetniško idejo?


Danes več deset tisoč ljudi po vsem svetu razmišlja o ustanovitvi lastnega podjetja, ugotavljajo pri reviji Entrepreneur. Svoje podjetje in delo od doma si lahko privošči skoraj vsakdo, ki je pripravljen tvegati in trdo delati. Seveda pa potrebujete tudi zanimivo podjetniško idejo.

Kje najti dobro podjetniško idejo?


Pri reviji Enterpreteur so pred kratkim objavili 55 poslovnih idej, ki imajo velik potencial, da se razvijejo v dobičkonosen biznis. V nadaljevanju izpostavljamo 10 najbolj zanimivih. 
Popravilo koles

Kolesarjenje je vse bolj razširjeno. Ne samo, da naj bi šli vsi na kolo za zdravo telo, kolesarjenje v mestih pripomore tudi zmanjševanju prometnih zamaškov, ki jih povzročajo avtomobili, običajno z enim potnikom.

Čeprav je popravilo koles morda bolj sezonski posel, lahko podjetniško idejo oblikujete denimo s ponudbo kolesarnice oziram prostora za shranjevanje koles. Zaradi prostorske stiske, bi tovrstna dodatna ponudba v mestih zagotovo pritegnila pozornost strank.

Čistilni servis

Zanimivo podjetniško idejo lahko najdete tudi v čistilnih servisih. Razmisliti morate, kdo bodo vaše potencialne stranke. Odličen vir rednih strank čistilnih servisov so lahko denimo restavracije in hoteli, ki vsakodnevno potrebujejo temeljito čiščenje svojih prostorov. Lahko pa se osredotočite na čiščenje stanovanj. Pozitivna stran tovrstne dejavnosti je, da navadno ne potrebuje veliko oglaševanja. Zadovoljne stranke namreč hitro razširijo pohvalo na račun dobro opravljenega dela.

Popravilo računalnikov in drugih elektronskih naprav

Če imate sposobnosti in znanje za opravljanje manjših popravil računalnikov, znate osvežiti računalniško tablico ali pa priklopiti novo računalniško komponento za printanje, potem z malo podjetniške žilice in nekaj rednih strank lahko razvijete pravi (popoldanski) biznis. Dejavnost lahko dopolnite s popravili ali vzdrževanjem drugih elektronskih naprav. 

Razvijanje spletnih strani

Danes vsak podjetnik potrebuje kakovostno spletno stran. Razvijalci spletnih strani in spletih aplikacij imajo zato lahko veliko dela. Seveda pa boste za tovrsten biznis potrebovali nekaj znanja, programiranje spletnih strani in spletnih trgovin pa vam mora predstavljati izziv. 

Sprehajanje psov

Psi potrebujejo veliko gibanja, lastniki pa jim ga kdaj ne utegnejo zagotoviti. Zato bi z veseljem najeli nekoga, ki bi priskočil na pomoč in njihovega kosmatinca odpeljal na kak daljši sprehod. Sprehajanje psov je torej lahko odlična podjetniška ideja, ki jo lahko dopolnite s še zanimivejšo storitvijo – nudite lahko pasji hotel. Kako morate ustrezno registrirati dejavnost, smo pisali v prispevku Pasji hotel lahko ljubiteljem živali prinese dober zaslužek.

Organiziranje dogodkov

Če uživate, ko gre vse po planu ali ko načrtujete, kako boste priredili popolno večerjo, je morda organizacija dogodkov prava podjetniška priložnost za vas. Več o tem pa v prispevku Organizacija dogodkov za različne priložnosti. 
Pisanje marketinških besedil

Če radi pišete, ste inovativni in natančni ter vam slovnica ne povzroča težav, lahko razmislite o delu tekstopisca v marketingu. Pišete lahko vsebine za različne spletne strani, ustvarjate pa lahko tudi objave na družabnih omrežjih. 

Osebno trenerstvo

Današnja družba se veliko ukvarja s telesno pripravljenostjo in fizičnim izgledom, različne športne aktivnosti oziroma vadbe so dobro obiskane. Zato ne preseneča, da se tudi (bodočim) podjetnikom vse pogosteje porajajo poslovne ideje na področju športa oziroma osebnega trenerstva. 

Fotografiranje

Profesionalna fotografija je čedalje bolj priljubljena in iskana, zato imajo fotografi veliko različnih možnosti za zaslužek. V spomladanskih in poletnih mesecih je veliko povpraševanje po kakovostnih poročnih fotografijah. A to ni edina tržna niša. Lahko fotografirate portrete ljudi, družin in njihovih hišnih ljubljenčkov, lahko se specializirate za fotografiranje prireditev, denimo družinskih praznovanj, veliko povpraševanje je tudi po prazničnih fotografiranjih ob koncu koledarskega leta … 

Varstvo otrok

Če si želite zaslužiti kak (dodaten) evro in imate radi otroke, lahko razmislite o dejavnosti dnevnega varstva otrok. Mnogi starši se namreč raje kot za javni vrtec odločijo za varstvo otroka v domačem okolju.

VIR: data.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar