četrtek, 3. avgust 2017

Pri plačilu položnice z UPN odslej potrebno predložiti osebni dokument

Nove evropska uredba, ki je 26.6.2017 stopila v veljavo in predvideva ukrepe za preprečevanje pranje denarja in financiranja terorizma, prinaša tudi spremembe pri plačilu položnic z UPN. Odslej boste na poslovalnicah bank in pošte, pri plačilu morali predložiti osebni dokument. Uredba namreč od ponudnikov plačilnih storitev (bank, pošte, hranilnic) zahteva evidentiranje dodatnih podatkov. 


Megi Jarc s Pošte Slovenije je za Žurnal24 pojasnila: "Dejanski plačnik mora predložiti delavcu veljavni osebni dokument s fotografijo, kot so osebna izkaznica, potni list, vozniško dovoljenje – kartica ali izkaznica prosilca za azil. Določene dodatne podatke, ki niso razvidni iz osebnega dokumenta, pa dejanski plačnik sporoči ustno," in dodala: "Če stranka nima veljavnega osebnega dokumenta, na podlagi katerega bi delavec opravil vnos osebnih podatkov, se transakcije ne sme opraviti".
Pojasnila, kako je s plačilom položnice v primerih, ko je ta npr. naslovljena na določeno osebo, v njenem imenu želi pa jo želi plačati nekdo drug (žena/mož, partner/-ka, otrok), niso dobili.


VIR: https://live.finance.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar