petek, 3. marec 2017

Podjetjem za obisk tujih poslovnih dogodkov na voljo pol milijona evrov

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori razpisu za sofinanciranje aktivne udeležbe podjetij na mednarodnih poslovnih dogodkih v tujini v letošnjem letu. Skupna višina sredstev za izvedbo razpisa znaša 500.000 evrov, prispeva pa jih Evropski sklad za regionalni razvoj. Kot so sporočili je namen javnega razpisa povečati možnost predstavitve podjetij in njihovih dosežkov, proizvodov ali storitev mednarodni poslovni javnosti.

Prav tako je namenjen povečanju možnosti poslovnega sodelovanja podjetij s tujimi kupci in poslovnimi partnerji, povečanju mednarodne konkurenčnosti podjetij ter zvišanju stopnje njihove internacionalizacije. 

Cilj javnega razpisa je podpreti do 60 podjetij pri aktivni udeležbi na mednarodnih poslovnih dogodkih v tujini v letu 2017. Kot piše v sporočilu za javnost, je cilj podpreti 40 podjetij v vzhodni ter 20 v zahodni kohezijski regiji. Upravičenci morajo sicer zagotoviti 25 oziroma 30 odstotkov lastnih sredstev.

Javni razpis, ki je objavljen v uradnem listu, je namenjen mikro, malim in srednjim podjetjem, so še zapisali na vladni službi za razvoj.

VIR: http://www.findinfo.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar