sreda, 1. marec 2017

3 koristni nasveti za zmanjšanje stroškov tiskanja

Manjša poraba papirja se zdi morda precej zanemarljiv prihranek z vidika stroškov, še posebej v primerjavi z manjšo porabo tonerjev, vendar pa predstavlja pomemben prispevek k ohranjanju narave. Obstaja več načinov, kako se lahko opravi znižanje stroškov tiskanja. V vašem podjetju lahko upoštevate naslednje nasvete:

Določite omejitev tiskanja na posameznega zaposlenega 

Optimizacija tiska se začne z ozaveščanjem zaposlenih. Pogosto se namreč zgodi, da se natisne marsikaj, kar v resnici sploh ni nujno. Nepremišljenost in ležernost lahko poskrbita za skorajda neomejeno tiskanje, posledično pa tudi za zelo visoke stroške. Prvi korak je tako posvet z zaposlenimi in vsaj okviren dogovor o tem, kako naj bi potekalo tiskanje v prihodnje. Če boste opazili, da kljub dogovoru ni opaznejših sprememb, bi bilo morda smiselno uvesti beleženje števila natisnjenih strani v določenem obdobju in določiti omejitev.

Investicija v kakovosten tiskalnik se na dolgi rok splača


Varčevanje pri nakupu tiskalnika, namenjenega pisarniški rabi, na dolgi rok zagotovo ni najbolj smotrna odločitev z vidika finančnega prihranka. Kratkoročni prihranek lahko namreč pomeni kar nekaj dodatnih stroškov v prihodnje, zato se raje odločite za napravo, ki bo zagotavljala ugoden, obenem pa hiter in kvaliteten tisk. Tudi v primeru, da bo potrebno zahtevnejše, količinsko skorajda neomejeno tiskanje. V pisarniškem okolju se običajno najbolje obnesejo laserski tiskalniki, sicer predvsem pri črno-belem tiskanju, vendar pa je barvni tisk tako ali tako nekaj, kar je smiselno karseda omejiti za znižanje stroškov tiskanja.

Razmislite o uporabi neoriginalnih tonerjev

Originalni tonerji, namenjeni laserskim tiskalnikom, so lahko precej dragi. Eden od načinov za prihranek je lahko tako tudi nakup neoriginalnih oziroma nadomestnih tonerjev, vendar pa se morate zavedati, da je s tem povezano tudi določeno tveganje. V primeru okvare tiskalnika tako denimo ne boste mogli uveljavljati garancije, zato dobro razmislite, ali se vam ta opcija res splača. 


VIR: http://mladipodjetnik.si

Ni komentarjev:

Objavite komentar